Így lesz digitális scrapbook oldalból...

...falikép és ajándék.

Egy korábbi digi oldalam főszereplőinek készítettem el ajándékba ezt a remekművet.

Első lépésként előhivatattam az oldalt 21x21 cm méretben. Aztán a hobby boltban találtam egy majdnem alkalmas natúr, fa képkeretet, ami azt jelenti, hogy a keret belső mérete csak egy kicsit volt nagyobb mint a kép, de ez nem okozott volna problémát...ÁMDE én balfék, nem vettem meg rögtön! Álmomban sem gondoltam, hogy ez már másnapra el fog fogyni! De természetesen ez történt!

Mit tudjak tenni, próbáltam kreatívan gondolkodni ezért vettem a következő méretből, ránézésre sokkal nagyobb volt mint az én elhelyezni kívánt oldalam.

Ez még mind nem volt elég az én ügyeskedni próbáló kis lelkivilágomnak! Azt gondoltam, hogy milyen jó lesz majd fekete akrill festékkel lefesteni a keretet. Milyen jól fog az majd kinézni! Lelki szemeim előtt már láttam a nagy művet! És jött a döbbenet! A városban nem lehet fekete akrill festéket kapni.
Legyünk tehát rugalmasak. Fekete tempera!

Nedvedző homlokkal láttam neki a munkának!
  • Lefestettem a keretet a temperámmal (háromszor)
  • A hátsó fa lapot beborítottam egy a képhez színben illő gyűrt csomagolóval. Ezen legalább nem látszanak a gyűrődések, amiket egyébként okoztam volna...
  • A háttérre ráragasztottam a fotót. Előtte vonalzóval, miliméter pontosan kimértem az oldal közepét, nehogy ferde legyen!
  • A keretre feltekertem a szalagocskát, a bal felső részére rátettem a flittert és az óriás gyöngyöket (kb 1,5 -2 cm átmérővel rendelkeznek) A flitter nem látszik jól a képen, a sarokból mindkét irányba fut, kicsit kacskaringósan rögzítettem. Annak ellenére, hogy az is fekete nagyon jól mutat élőben, mert csilli-villi.
  • Utolsó előtti lépésként pedig a keretet ráragasztottam a hátlapra.
  • Az utolsó lépés előtt még egy kis pofon ért. Nem volt rajta akasztó! Mivel lesz feltéve a falra? Erre is ki kellett találni valamit de SOS! Végül egy gémkapcsot ragasztottam a hátlapra, amibe szalagot kötöttem. Ennyi.
A gyöngyöket és a keretet ragasztópisztoly segítségével ragasztottam, a fényképet kétoldalas ragasztószalaggal, a hátlapra a háttérpapírt kétoldalas ragasztószalaggal és hobby ragasztóval rögzítettem.Vasárnap átadtuk az alkotást, azt mondták tetszik nekik és hajlanak rá, hogy kitegyék a falra! Le fogom ellenőrizni!