Húsvét nálunk

Húsvét. Nemszeretem ünnepek közé tartozott eddig, de gyerkőc miatt mostmár kezd egy kicsit szépülni a dolog. Tojást festettünk, virágot szedtünk, sütöttünk sütit...
És legnagyobb meglepetésemre pillanatok alatt meg tudtuk tanítani vele a "Zöld erdőben jártam" kezdetű locsolkodó verset. Ámultam-bámultam. Igaz, mások előtt olyan halkan mondta, hogy inkább elhitték, hogy mond valamit. Nem baj, ez óriási lépés volt.

Néhány kép. Ötlet. Majd a következő húsvétra.
Az adventi koszorú új szerepben:Ilyen aranyos kis jószágokat vettem:


Ebéd előtt villámgyorsan készült el ez a szalvéta tartó. Kb 2 perc. Sablon itt.


Tojástartónak is kiváló.És az asztalra került a csokor, amelyen ott csücsül valahol a két kis méhecske.


Recept is van.

Töltött hús ( a maradék sonkából)

1 kg sertésdagadó
1/2 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
10 dkg sonka
2 tojás
1 dl olaj
tej, petrezselyem
só, bors, pirospaprika

A sertésdagadót felszúrjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a tejben áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott sonkát, hagymákat, izesítőket. Megtöltjük vele a húst, a nyílást összetűzzük (varrjuk?)
A húst kívülről besózzuk, grillfűszerkeverékkel vagy pirospaprikával bedörzsöljük. A sütőbe téve előbb fóliával ltakarva sütjük, saját levével többször meglocsoljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. Kb másfél óra. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

Írtó jól hangzik de ennek elkészítése most érdeklődés hiányában elmaradt.


Készítettem tortát. Azt hittem én találtam ki de szóltak, hogy nem.
Borzasztó egyszerű.

Kell hozzá két csomag pudingpor (pl vaniliás és epres), 1 lityi tej, cukor, babapiskóta, gyümölcs, tortabevonó és az ehhez való vaj mennyiség.

A tortaformába beleszórom a piskóta felét. Az egyik pudingot meg kell főzni előírás szerűen, majd ráönteni a piskótára. Erre kerül a piskóta másik fele, erre a gyümölcs, majd a másik pudingot is ráöntöm (meg kell főzni) Tortabevonót elkészítem a csomagoláson található leírás szerint és a tetejére öntöm. Csak önteni kell, aztán hűtőbe tenni.
Nagyon finom!
Nálam a pudingok,krémek,csokiöntetek és a habok a nyerők.


Festettünk hungarocel tojást
(Igazit is, de attól valamiért nem lelkesült a gyermek)


Ilyen tojásokat is festettünk.
Az oviban csináltak hasonlókat, de természetesen Mátékám beteg volt akkor is, ezért pótoltuk itthon, ki ne maradjon semmi jóból.


Locsolkodni is volt:


A nyuszikák hadrendbe álltak


A sárkány tojás is megvan...még