Játék ötéveseknek, avagy szülinapi buli

Csak úgy gondoltam, hogy hátha érdekel valakit, hogy mit játszottunk a gyerekekkel a szülinapos bulin. Elvégre anyukák is járnak errefelé.
Nagy sajnálatomra nagyon kevés fotó készült a történésekről ezért nem tudom rendesen dokumentálni a dolgokat, de így is jól jöhet.

Múmiás játék
Kellék: WC papírtekercsek
A gyerekek párban állnak és egymást körbetekergetik a papírral tetőtől talpig. Aztán csere.
Arra kell vigyázni hogy olyan papírt válasszunk, ami a perforáció mentén nem nagyon szakad, mert a kis kezektől minden egyes lap elszakadt, így aztán a játék az volt, hogy mindenkit én tekertem körbe, így is nagyon tetszett mindenkinek és többször is sorba álltak.
A legjobban a fej betekerését élvezték, aztán tépték le magukról...A papídarabokkal pedig eljátszották, hogy esik a hó, végül pedig a játék részének tekintették azt is, hogy vödörbe szedték a "szemetet".

Csipeszes játék
Kellék: sok színes ruhacsipesz fejenként kb. 10 db
Szerencsére jó idő volt így a kertben tudtuk ezt is játszani. A csipeszeket szétcsipeszeltem a kertben, bokrokra, virágládára, kerítésre, sziklakertbe, macskafarkára (na, jó oda nem:-)
Aztán indulhatott a játék. Eredetileg ki gyűjti a legtöbbet című játék, de igazából nem akartam versenyeztetni őket, azonban nagyon szépen megoldották a problémát, ugyanis egy kupacba gyűjtötték az összeset és ha akartuk volna sem tudjuk eldönteni ki gyűjtött többet.
Ennek a játéknak óriási népszerűsége volt, háromszor kellett lejátszani.

Aztán volt még célbadobás vizibombával. Ezt nem nagyon részletezem, azt megjegyzem a világ összes vizibombája sem lett volna elég az aprónépnek.

És volt még a hernyós játék is.
Itt egymás után sorbaállnak (össze lehet kötni a lábukat úgy, hogy az elsőnek és másodiknak a jobb lábát, másodiknak harmadiknak a bal lábát stb) de így nehéz lett volna nekik) Csak egymás vállát fogták, egy kijelölt pályán végig masíroztak végül pedig egy csúszás a csúszdán. A kijelölt pálya műanyag virágcserepekkel volt kijelölve. A végén összetaposhatták őket és ment az is a kukába.

Még jó ötletnek tartom, a szobros játékot amikor zenére mozognak, és ha elhallgat a zene megállnak, de ezt már nem játszottuk le.

És hívok majd egy fotóst is jövőre, mert hogy lesz így scrapbook belőle?