Fotókönyv ajándékba

Gondolom nem csak nálunk szokás, hogy Karácsonykor összejön a család apraja nagyja. Ilyenkor előkerül mindig a fényképezőgép is, amióta pedig divatba jött a digitális fényképezőgép és minden családban akad egy, kettő fotók százai készülnek el, aztán az ünnepek elmúltával a fotók is feledésbe merülnek. Jó esetben lemezre másolva kallódnak valahol. Na az ilyen fotókból lehet ám értékes ajándékot készíteni. Mi mást, mint egy fotókönyvet!
Még megvalósítható karácsonyig ez az igen személyes és abszolút egyedi ajándék.

Szóval válogasd ki az elmúlt évek karácsonyainak legjobb fotóit, lehetőleg évszám szerint. Ha még papírképek vannak valahol, akkor szkenneld be. Ha értesz valamely képszerkesztő programhoz készíts belőle egy szép összeállítást aztán előhívás vagy nyomtatás. Ha nem értesz egyikhez sem vagy nincs időd, a cewe programja nagy segítség lehet, ami pillanatok alatt összedobja neked a fotókönyvet.

Az én ajándékom egy egyszerű kompakt 19x15 cm-es fotókönyv, amelynek baloldalán csak az évszám, jobb oldalon pedig vagy egy csoportkép vagy fotómontázs látható, a legjobb fotókkal.
Hagytam benne üres oldalt, így kiterjeszthető további fotókkal, vagy lehet bele írni.

Találtam szép idézetet, amit a könyv elejébe és hátuljába szerkesztettem:

"Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája."
"A karácsonyi szeretet, amit szívből kaptál, nem maradt benne a jókívánságokban. Az életre kelt, beléd költözött, és minden nap veled lesz. Nem vagy egyedül. Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, elkísér az utcán, vásárol veled a boltban, és veled együtt dolgozik, végzi a feladatokat. Így a hétköznapok, bármit is hoznak, bármit is teszel, ünnepnapokká válnak."
/Csitáry-Hock Tamás/


Felhasználtam: Piros papír: Damayanti, fenyő: Fanette, Word art: Kuznyec

Ha te is szeretnél egy ehhez hasonló albumot, írj nekem levelet!