Egy kicsit Prága

Férjemmel gondoltunk egyet  és elutaztunk Prágába ( milyen jó lenne ha ennyire egyszerű lenne:) Tehát október végén Prágában jártunk. Egy egész napot utaztunk oda, egy napot töltöttünk városnézéssel majd egy egész napot  hazautazással. Vonattal utaztunk, ez volt számunkra a leggazdaságosabb megoldás.
Az időjárás nem volt valami kegyes hozzánk, épp azon a napon, amit sétálgatással, fotózással töltöttünk  esős,  egész nap borús időjárás volt. Sajnos ez a fényképekről is visszaköszön. A rosszidő ellenére számtalan turista volt a városban, a  csoportok csak úgy söpörtek végig az utcákon.
Szóval meglátogattuk azokat a helyeket,amit kötelező Prágában: Vencel-tér, Lőportorony, Óvárosi tér, Károly-híd, Szent Vitus Székesegyház, Szent György, Arany utcácska, Daliborka torony és a Táncoló házakat.
Kis körre vettünk belépőt, amivel 4 helyre lehet belépni. 250,- Czk/fő Ezzel bemehettünk a Szent Vitus székesegyház, Szent György bazilikába, Arany utcácskába,
Ha már az áraknál tartunk, 2 db feleakkora  kürtős kalács, mint amit nálunk lehet kapni 100 korona volt.
Egyébként nagy gasztrománok nem vagyunk így nem ettünk knédlit és társait, a hazait kedveljük...szinte mindig biztosra megyünk egy pizzával.
Visszatérve a városnézéshez délutánra elmondhatatlan lábfájás tört rám. Minden lépés komoly fájdalmat okozott, vonszoltam magam. Aki Prágába látogat, tudnia kell hogy mindenhol ahol turista megfordulhat, macskakővel vetették be az utakat, minden méretben és a szürke összes árnyalatában. Így óvatosan a cipőválasztással!
Arra számítottam, hogy németül fognak majd hozzánk szólni, de nem így történt teljesen természetesen angolul beszéltek a szállodában, étteremben, utcán. Ezen igencsak meglepődtem.
Egy nap kevés Prágára. Ez már teljesen biztos. Legkevesebb két szép hosszú nap kellene de inkább több, hogy legyen idő felfedezni is ne csak végigrohanjunk rajta és kipipáljuk.
Most ez így alakult csak egy kicsit voltunk Prágában.
Ez a scrapbook oldal készült belőle, szerintem lesz majd párja is,azért hogy fotókönyvbe tudjam tenni.


Az oldalhoz a Digitális Scrapbook Napok alkalmából készült Lombhullás ingyenes készletből használtam fel elemeket, ami egyébként letölthető a Scrapbook.hu oldalról.

Az uram olyan jó képeket csinált...remélem feltölti őket valahová és ide linkelem. Mert lenyúlni nem merem.